środa, 4 grudnia 2019

Babka muślinowa


 Babka muślinowa ze staropolskiej  kuchni jest zapewne     niezwykła. Ale czy ktoś ja upiecze, skoro na ten wypiek potrzeba aż... 96 jaj!!! Ale   babki nie  pieczemy z  kilograma mąki. Więc  jaj będzie potrzeba stosownie do wagi mąki. No tak, jeszcze trzeba tu ukończyć najpierw wydział  matematyki na uniwerku, by celująco  wyliczyć proporcje  jaj do wagi mąki., aby wypiek  się udał!!!. Ale przepis ciekawy, z dawnej  kuchni. Jesli ktoś   chce, może poeksperymentować. Ja raczej   eksperymentować z tym przepisem nie zamierzam, ale uznałam go za niesłychanie   atrakcyjny kulinarnie, więc  go udostępniam. Zdjęcia  i przepis,  wzięte z czasopism kobiecych. Mimo wszystko,polecam

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz